Att ta ett lån utan någon form av säkerhet är idag väldigt vanligt. Förr var man nästan alltid tvungen att kunna uppvisa en säkerhet av något slag för att få låna pengar. Låneprocessen var lång och krånglig, men idag ser det helt annorlunda ut. Du behöver inte ha en villa, båt eller bil som säkerhet för att kunna låna pengar på ett tryggt sätt och med bra villkor.

Vad är en säkerhet?

När man talar om säkerhet i samband med lån så menar man att låntagaren ska kunna ha något av värde för att få låna. Det kan t.ex. handla om en bostadsrätt, en båt eller t.ex. en bil. Att lämna en säkerhet gör så att banken kan känna sig mer trygg med att låna ut pengar till dig. Om det skulle vara så att du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet i tid så kan banken använda säkerheten för att betala av din skuld.

Snabblån – ett enkelt sätt att låna pengar

Snabblån är en låneform som har blivit mycket uppskattad den senaste tiden. Med den här låneformen kan man låna upp till cirka 50.000-60.000 kronor och kraven är relativt få. Du behöver inte ha någon säkerhet för att kunna låna pengar och gamla betalningsanmärkningar är sällan ett problem. I vissa fall är det även fullt möjligt att låna, även om du inte har någon fast anställning i dagsläget. Bra att veta är att snabblån ibland kan ha en väldigt kort löptid, men det finns aktörer som erbjuder låneformen med en återbetalningstid på flera år. Av denna anledning är det viktigt att du jämför lånen och aktörerna innan du väljer. Det du däremot kan känna dig säker på är att en säkerhet inte är något som du kommer att behöva om du inte vill. Utbetalningstiden är kort. Det är inte omöjligt att du kan få dina pengar på kontot inom 15 minuter efter signering.