När man vill ta ett snabblån, vil man naturligtvis ha det bästa snabblån. Man vill vara säker på att man får lånebeloppet som man önskat, och det med bekväma villkor. Att låna pengar idag är otroligt vanligt. Var och varannan vuxen människa har idag någon form av kredit eller skuld bakom sig. Det kan t.ex. handla om ett privatlån, ett lån för att köpa bostad eller ett studielån. Alla lån måste inom sinom tid betalas tillbaka och därför är det viktigt att hitta ett som är riktigt bra.

Snabblån är en låneform som blir allt mer populär att använda sig av. Snabblånet liknar privatlånet, med en släng av sms-lån. Du kan låna relativt höga belopp (ca 50 000 kronor) med ett snabblån och få till en bra ränta. Återbetalningstiden kan dock vara mycket snävare än i många andra fall. Det är inte helt ovanligt att man endast har 30-90 dagar på sig att betala tillbaka.

Hur ser det bästa snabblån ut?

Hur ser då ett riktigt bra snabblån ut? Till att börja med är det viktigt att vara införstådd med att ett snabblån lämpar sig bäst för den som i vanliga fall har god ekonomi och som kommer att hinna betala tillbaka lånet i tid och utan problem. Ett riktigt bra snabblån kan du till och med få helt utan ränta och med andra schyssta villkor. Här nedan listar vi punkter som du bör ha koll på för att få till ett bra lån.

  • Möjlighet till lång löptid
  • Inga dolda avgifter (t.ex. uppläggningsavgifter eller aviavgifter)
  • Låg eller ingen ränta (räntefritt gäller främst för nya kunder hos enskilda aktörer)
  • Möjlighet att låna utan UC
  • Låna utan inkomst
  • Möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar

Hitta ett bra snabblån

Hur ska man då gå tillväga för att hitta det perfekta snabblånet? Det enklaste svaret på den frågan är att jämföra, jämföra, jämföra. Ju mer du jämför desto lättare kommer du att kunna urskilja bra lånevillkor från sämre. Vill du inte göra arbetet själv kan du använda dig av en låneförmedlare på nätet. Genom en låneförmedlare kan du skicka in din ansökan om ett snabblån och därefter invänta svar från flera banker. En låneförmedlare samarbetar med flera aktörer för att du ska kunna välja det lån som passar dig bäst. Här kan du nu jämföra månadskostnad, ränta, löptid, hur banken ställer sig mot betalningsanmärkningar och om det t.ex. finns andra avgifter som du kommer behöva hantera.

Tips för den som vill ta ett snabblån

  • Låna inte mer pengar än du verkligen behöver
  • Jämför lånevillkoren hos flera banker innan du väljer
  • Se till att din ekonomi är stabil nog att kunna hantera återbetalningstiden och beloppet
  • Låna aldrig pengar för att spela eller väga upp en återkommande dålig ekonomi

Oavsett om du tar ett snabblån eller ett privatlån så kommer lånet alltid att behöva betalas tillbaka. Om du inte betalar i tid kan du behöva stå inför flera andra avgifter som tynger ner månadskostnaden ännu mer. Har du svårigheter att betala så hör alltid av dig till banken så fort som möjligt.