Att låna pengar är idag ingen konst, även om man är under 20 år gammal. Det finns många aktörer att välja mellan och även många olika typer av låneformer. Är du ute efter ett privatlån där du inte behöver någon säkerhet och där du kan få pengarna utbetalda snabbt? Då är det troligtvis ett snabblån som du letar efter. Det enklaste är helt enkelt att göra en sökning på Google för att hitta en jämförelsesajt över långivare som lånar ut pengar till 18-åringar. Det är nämligen inte alla snabblånsgivare som lånar ut pengar till ungdomar i denna ålder. På detta sätt får du en lista över långivare och kan själv ta ställning till vilket snabblån som passar dig bäst.

Vad krävs för ett snabblån som 18-åring?

Alla banker, låneförmedlare och lånegivare har villkor som låntagaren måste uppfylla för att kunna ansöka om och bli beviljade ett lån. Först och främst gäller det att man är över 18 år för att få låna. Det är inte helt ovanligt att vissa aktörer dessutom vill att man är äldre än så. Förutom att vara myndig behöver man även ha en god kreditvärdighet. Betalningsanmärkningar är sällan ett problem, men du behöver se till att du inte har någon skuld hos Kronofogden. Någon form av taxerad inkomst måste kunna visas upp, men det finns inget krav på att du ska ha en fast anställning. Det går även att låna pengar med en lägre inkomst, men utan inkomst krävs en medsökande.

Viktigt att låna ansvarsfullt

Om du vill ansöka om ett lån är det extra viktigt att du är ansvarsfull med dina pengar. Du och banken kommer komma överens om en löptid och den måste du se till att hålla. Lånet ska betalas varje månad tillsammans med den ränta som du har fått. En sista rekommendation är att aldrig låna mer pengar än du behöver. Med ett snabblån kan du låna allt från 1000-50.000 kronor med direkt utbetalning.